sjoerd wijst

sjoerd en monique

IMG_4715

Ik ben Sjoerd...
Samen met Monique zijn we op het idee gekomen om PuVida te beginnen in Belize. We zijn al een tijd van plan om een dorp op te starten, echter is het steeds bij een droom gebleven. Nadat ik in december 2014 een klaplong kreeg en verplicht niets meer mocht doen met mijn lichaam, kwam ik tot de ontdekking dat ik eigenlijk op een punt stond waar ik helemaal niet wilde staan. Ik stelde mijzelf de vraag of ik daar wel alles aan deed. Met de ontdekking dat dit niet het geval was, ben ik aan de gang gegaan en heb samen met Monique deze website opgezet.

We hebben 2 jaar in Frankrijk gewoond en hebben daar een succesvol bedrijf opgezet in het beheren van 2e huizen van Nederlanders, zie hier de website. Dit heeft ons enorm veel inzicht gegeven in wat je allemaal kunt bereiken met een plan en dat je met praktisch niets iets moois op kunt bouwen. Het mooie is dat we na 2 jaar een goede en leuke klantenkring hadden opgebouwd, waar we goed van konden leven. Het komende jaar zou een jaar worden met een heerlijke gevulde agenda en toffe klanten. Bovendien was onze woonplek in de Provence ook geen straf. Maar toch gaf dit geen voldoening en iets in mij zei dat dit ook nooit voldoening zou geven. Daardoor ben ik eens goed na gaan denken waar ik dan wel wil staan en daar dan ook helemaal voor te kiezen, zonder excuses. Hieruit voortkomend is deze website ontstaan. Hierdoor kunnen we ons volledig focussen op onze droom en stap voor stap vertrouw ik er op dat ik ergens in het laatste half jaar van 2015 mijn eerste stap zet op mijn eigen stuk grond die ik volledig zelf mag vormgeven. Dit vormgeven en inrichten naar eigen smaak en ideeën, is iets wat ik zo graag wil en mijn hoofd stroomt al tijden over van de ideeën en mogelijkheden. Hier eindelijk invulling aan kunnen geven is een lang gekoesterde droom.

Ik ben een persoon die in de onbeperkte mogelijkheden leeft en bij alles wat ik onderneem probeer ik de kansen te benutten die iedere keer weer voor het oprapen liggen. Hierdoor zie ik onze stap ook als een zeer haalbare toekomst die in onze gedachten al tot een werkelijkheid is ontsproten. Vanaf het jaar 2000 ben ik eigen ondernemer en heb ik verschillende bedrijven gehad. Ik heb in mijn leven veel ups-and-downs gekend en daarin ook echt de bodem van de put gezien, maar daar ook weer sterker uitgekomen. En sinds ik Monique heb leren kennen heeft mijn leven balans gekregen. Hier hoort voor mijn gevoel ook een eigen woonplek bij en die wil ik vol liefde vormgeven. Ook kom ik menselijk gezien dan eindelijk thuis. Thuis in ons huis met onze regels en onze kleuren en geuren, onze prachtige tuin waar ik met liefde alles heb gepland samen met Monique.

We leven in overvloed en voor mijn gevoel heeft ieder mens recht op een eigen stuk grond, onvoorwaardelijk!

 
Ik ben Monique...
Vijf jaar geleden zijn wij begonnen met onze eigen groenten te verbouwen. We woonden op een boot in Amsterdam en hadden geen tuin, maar een dek en een steiger waar we vier grote cement emmers met aarde hebben neergezet. Helemaal volgestopt met zaadjes, wisten we niet wat ons overkwam toen we na drie weken terug kwamen van een trip door Spanje en Portugal. Het was één groene oase. En wat was het lekker allemaal!

Tijdens deze drie weken in Spanje en Portugal waren we al op zoek naar een stuk grond. Voor ons alle twee is het altijd duidelijk geweest dat Nederland niet het land is waar we oud willen worden, met name vanwege het weer. Wij willen warmte! Toch verloren we aan Spanje en Portugal niet ons hart, ondanks dat we hele mooie plekjes hebben gezien en leuke mensen hebben ontmoet. Sjoerd had al een tijd in Zuid-Frankrijk gewoond en we besloten om naar de Provence te verhuizen. Ik had een vast contract bij een kinderdagverblijf, waar ik verschillende kantoor/ coördinatie werkzaamheden verrichtte. Na drie jaar in een super leuke omgeving te hebben gewerkt, heb ik mijn baan opgezegd en zijn we naar Frankrijk vertrokken.

We hebben een goed lopend bedrijf opgezet in het beheer en onderhoud van villa's van Nederlanders. Daarnaast maakten we in Nederland meubels en andere objecten van hout en dit hebben we ook in Frankrijk doorgezet. Zie onze website Objeto. Ik heb nog nooit zoveel geleerd in mijn leven als de afgelopen twee jaar. Alle werkzaamheden waren nieuw voor mij, een eigen bedrijf beginnen, het samenwerken met Sjoerd, een leven opbouwen in een vreemd land waarvan ik de taal niet sprak en daarnaast heb ik veel mensenkennis opgedaan. Wat een leerproces! Het was soms zwaar, maar we zijn altijd overal sterker uitgekomen.

En nu weet ik het zeker; samen kunnen wij de hele wereld aan! Deze stap hadden wij nodig om naar Belize te kunnen gaan. Nog meer los laten en nog meer vertrouwen hebben. We hebben alles verkocht en in mei zaten we, ieder met een koffer, in het vliegtuig. Op naar een nieuw avontuur...