Eco Resort PuVida

De verwachting is dat Eco resort PuVida eind 2016 haar deuren zal openen. Hier alvast een impressie van de looks, de tours en de kosten.

Het Eco Resort heeft een uitstraling die mensen thuis laat komen. In een harmonieuze woning, omringd door de schoonheid van de natuur, slechts omgeven door rivieren, bergen en jungle maakt dit een ervaring die je zal omarmen en vullen met vernieuwde energie. De omgeving waarin het eco resort zich bevindt, nodigt je uit om heerlijk te genieten en tot rust te komen. Omgeven door de natuur, bieden wij gezonde voeding dat uit eigen tuin komt en we nodigen je uit om zelf een grote diversiteit aan voeding te plukken. Hier wordt je innerlijke mens gevuld met voeding die echt is en alle cellen in je lichaam zal vernieuwen, waardoor je weer heerlijk in je vel komt te zitten.

Doordat je gedurende je verblijf in het voedselbos en de groentetuinen je eigen voedsel kunt plukken, ervaar je hoe het is om op een zelfvoorzienende en duurzame manier te leven. In het Eco Resort kom je weer tot jezelf. Je komt tot rust door verdieping, verwondering en het ont-moeten; een heerlijke manier van ‘thuis’ komen.

Alle huizen beschikken over de hedendaagse gemakken en zijn voorzien van gratis WIFI en een UE Boom speler om heerlijk rustig van je eigen muziek te kunnen genieten. Daarnaast beschikken alle huizen over Kingsize bedden.

Onderstaande prijzen zijn inclusief belastingen en schoonmaakkosten.

2 persoons huis - zonder keuken
Deze 2 persoons huizen bieden een heerlijk verblijf in het resort. Er zijn vijf 2 persoons huizen zonder keuken, allemaal gebouwd van natuurlijke materialen en voorzien van een badkamer met douche en toilet. Alles is ruim in dit gezellige huis. In je hangmat op de veranda kun je genieten van het prachtige uitzicht over de Maya Mountains of een goed boek lezen. 

Dit huis heeft bewust geen keuken zodat je jezelf lekker kunt laten verwennen in het restaurant. Als je toch zin hebben om te koken, is er een gemeenschappelijke keuken waar je heerlijke maaltijden kunt bereiden en er is een hout gestookte pizzaoven. Ingrediënten kun je zelf gratis uit je eigen tuin en het voedselbos halen of kopen in de supermarkt om het hoekje.

Prijs: US $75 per dag

slaapkamer

2 persoons huis - met keuken
Deze vakantie huizen bieden ruimte aan 2 personen en hebben een keuken. Deze vijf twee persoons huizen met keuken staan op een rustige plek in het resort en geven je de mogelijkheid om heerlijk tot rust te komen. Op de veranda kun je ongestoord naar de omgeving kijken en genieten van de prachtige zonsondergang. In de lounge stoelen kun je een goed boek lezen. Er is de mogelijkheid om in de gemeenschappelijke tuin en in het voedselbos je eigen fruit en groente te plukken en er is een supermarkt waar je alles kunt krijgen. Zin om je lekker te laten verwennen? Loop dan naar het restaurant om het hoekje.

Prijs: US $125 per dag

4 persoons huis
Met twee ruime slaapkamers, twee badkamers en een grote keuken heeft dit huis alles in zich om met vrienden of familie een heerlijke vakantie te hebben. Er zijn zeven vier persoons huizen met een ruim dek aan de voorkant, met tussen de pilaren een hangmat en uitzicht op de Maya Mountains. Wat wil je nog meer? De natuur om het huis is prachtig. De tuinen zijn aangelegd op de permacultuur methode, vol met geurende bloemen en bananenbomen. In het voedselbos vind je een overvloed aan verschillende soorten groente en fruit, waar je gratis verse maaltijden van kunt bereiden.

Prijs: US $200 per dag

6 persoons huis
Dit echte familie huis heeft drie slaapkamers, twee badkamers en een ruime keuken. Er zijn twee zes persoons huizen. Deze beschikken over een woonkamer, een lange eettafel en een ruime zithoek. Op de grote veranda staat ook een eettafel en er zijn rondom het huis verschillende zithoeken waar je heerlijk kunt genieten van de omgeving. Voor kinderen is dit echte ontdekkingsplek. Vlinders vliegen van bloem tot bloem en de tuin rondom het huis is zo ingericht dat de vele verschillende bloemen heel veel verschillende vlinders aantrekken. Voor gezond eten kunnen alle ingrediënten uit de tuin en het voedselbos gehaald worden en het leuke is dat kinderen dit geweldig vinden om te doen.

Prijs: US $250 per dag

Gemeenschappelijke keuken met houtgestookte pizzaoven
Er is een gezellige keuken waar de gasten gezamenlijk kunnen koken en waar je heerlijk kunt chillen. Hier kunnen gasten elkaar ontmoeten terwijl je bijvoorbeeld pizza's aan het bakken bent. Het leuke van deze plek is dat je mee kunt eten met iemand die heerlijk kan koken en dat jij de volgende dag wat heerlijks op tafel tovert. Het eten kun je iedere dag vers uit de tuinen en het voedselbos halen.

Het restaurant
De chef koks bereiden met liefde de heerlijkste gerechten in het restaurant. Hier worden gezonde maaltijden aangeboden en daarmee laten we zien hoe gevarieerd gezond eten kan zijn. À la carte, met om de paar dagen een ander menu alsook een lopend buffet behoren dagelijks tot het aanbod voor onze gasten. Iedere dag worden de verse producten uit de tuin en het voedselbos geplukt.

Spa
Bij het eco resort is een spa, waar de natuurlijke geuren je tegemoet komen. Er is een sauna, een hamam en een stoomgrot. Onder de waterval kun je met vers bronwater koud afdouchen en je kunt heerlijk afkoelen in een natuurlijke poel, omringt met bamboe. Je kunt kiezen uit verschillende massages en schoonheidsbehandelingen. Er zijn genoeg chill plekjes om tot rust te komen of even te slapen. Laat je verwennen en geniet van de verse fruitsappen en groene smoothies.

bananatree

Voedselbos
Direct naast het Eco Resort ligt het voedselbos op een terrein van 62 hectare. In het voedselbos vind je een grote variatie aan groente, fruit, noten, paddestoelen en nog veel meer. Alle gasten mogen hier gratis eten plukken. Er zijn meer dan 150 fruitbomen, zodat er genoeg keuze is uit de heerlijkste soorten fruit. Ook zal er een grote diversiteit aan bloemen te vinden zijn en verschillende bijenkassen voor honing. Het hele dorp is voor de bijen een paradijs aan vers nectar en gasten en bewoners zullen vele verschillende geuren ervaren. Deze nectar en stuifmeel is zeer gezond om in te ademen en een wandeling door dit voedselbos is dan ook heilzaam. 

Doordat je gedurende je verblijf in het voedselbos en de groentetuinen je eigen voedsel kunt plukken, ervaar je direct hoe het is om op een zelfvoorzienende en duurzame manier te leven. In het voedselbos wordt continu gewerkt met ervaren mensen die hun kennis graag delen met geïnteresseerden.

Het voedselbos is het hart van PuVida en vanuit dit hart wordt iedereen uitgenodigd om weer terug te gaan naar de kern en zichzelf te vullen met voeding die echt is. Hierdoor ervaren gasten aan den lijve hoe echte voeding smaakt en wat het doet met je lijf, maar ook wat er allemaal mogelijk is in een gebied van 61 hectare. Ook zijn er drie gebieden die precies 1 hectare groot zijn, maar alle drie totaal anders zijn ingericht. Zo kunnen gasten en toekomstige bewoners ervaren en zien hoe groot dit is en wat je allemaal kunt doen op een hectare. 1 hectare is groot genoeg voor een familie om zelf in voldoende gevarieerde voeding te kunnen voorzien. Er kunnen meer dan 300 verschillende planten groeien, maar dat is pas een begin en dat ervaar je in deze drie unieke tuinen.

 

Tours

 

Paardrijden
In het dorp hebben we 30 paarden in de weide en voor liefhebbers is er de mogelijkheid om prachtige tochten in de omgeving te maken. Dwars door het regenwoud rijden over de verschillende paden of voor de echte avonturiers: langs de rivier de Maya Mountains in en dagen toeren door de jungle. We hebben ook wagentjes voor achter de paarden als je niet van paardrijden houdt, maar toch heerlijke tochten wil maken.

Er zijn verschillende tour guides die je mee nemen op de mooiste tochten en zij vertellen je onderweg alles over de omgeving.

paardrijden

kayak

Kajakken
Langs het dorp stroomt een brede rivier, genaamd de Sibun. Deze rivier vindt zijn oorsprong midden in de Maya Mountains en er is bijna geen mensenlijk contact voordat het ons terrein passeert. Het verse water in de rivier is glashelder. Er worden tochten georganiseerd waarbij je je stroomafwaarts heerlijk mee kunt laten voeren en van de omgeving kunt genieten. En voor de durfallen onder ons is er ook de mogelijkheid om je door een helicopter midden in de jungle af te laten zetten en een tocht van drie dagen stroomafwaarts te maken. Je slaapt twee nachten in de jungle en laat je door de stroom meevoeren langs een prachtige omgeving die iedere meter weer totaal verschillend is.

Mountainbiken
Er zijn 5 verschillende tochten uitgestippeld in de omgeving, uitdagend voor ieder niveau. De omgeving is uitermate geschikt om te mountainbiken en de tochten geven je een aardige indruk van de omgeving. Dwars door de natuur heerlijke en gezonde geuren opsnuiven. Voor een goede conditie moet je bij PuVida zijn, want na een lange tocht staat er in het restaurant een heerlijk vers sapje te wachten om jezelf weer op te laden.

mountainbiken

ayurveda

Cursussen
PuVida wil het hele jaar door een breed scala aan cursussen aanbieden en het resort is zo ingericht dat er verschillende cursussen tegelijk plaats kunnen vinden. We hebben een lesruimte, een yogaruimte en een studietuin. Doelstelling is om hier vanuit de hele wereld verschillende kennis over te brengen. We nodigen permacultuur specialisten uit die een permacultuur design cursus geven. We hebben coaches die je op verschillende vlakken kunnen ondersteunen in een persoonlijk proces. Het PuVida bewustzijnscentrum organiseert het hele jaar door bewustzijnsweken. Er worden hier verschillende themaweken aangeboden. Bijvoorbeeld een ayurvedische reinigingsweek, met drie uur massages per dag, meditatiemomenten, ayurvedisch eten en relax momenten. Of een detox week waar je de hele week verwend wordt met verse fruitsappen en groente smoothies.