Design 4 Awareness
Wieteke Koolhof is een Nederlandse ET channeler en Life Coach. Haar self-empowering messages nemen je stap voor stap mee naar een bigger picture of the whole and yourself. Op haar website vind je alle informatie over haar missie, evenementen en cursussen die zij organiseert. Zij heeft veel inspirerende videos die op haar Youtube kanaal te vinden zijn.

Facebook Design 4 Awareness

logo-small

color_with_background2x

New World Cinema
New World Cinema is de Netflix van de nieuwe wereld. Naast fantastische afspeellijsten op Youtube reizen zij ook zelf de wereld over om documentaires te maken over de Nieuwe Wereld Op hun website vertellen zij meer over hun missie.

Facebook New World Cinema

Dr. Vandana Shiva
Dr. Vandana Shiva is een zeer inspirerende Indiaas milieuactiviste en wetenschapper. In de aangrijpende documentaire Web of life legt ze uit hoe grote bedrijven macht uitoefenen op onze samenleving en hoe ze de wereld de laatste jaren heeft zien veranderen. Ze gaat terug naar de essentie van ons bestaan en legt uit waarom biodiversiteit zo belangrijk is. In de documentaire Web of life 2 legt Dr. Shiva uit wat de kracht is van kleinschaligheid en verteld ze dat ze in 1987 Navdanya startte: een boerderij dat als demonstratie-, opleidings- en onderzoekcentrum fungeert. Ook verteld ze hoe de door haar opgezette zadenbank zorgde voor bewustwording bij boeren.

Documentaire

Dra. Vandana Shiva - Documental Web of life

Het DNA van PuVida
In de Ringing Cedars serie van 9 delen wordt een verhaal verteld waar je na het lezen ervan niet meer omheen kan en wil. Het is soms even door de zure appel heen bijten, maar na het lezen van deze boeken wordt je een ander mens en maak je andere keuzes. In onze eeuwig durende zoektocht naar de zin van het leven en hoe we nu precies gelukkig kunnen worden, nemen deze boeken je mee op een reis en geven je een nieuwe kijk op het leven. Hiermee geeft het antwoord op DE vragen die wij allemaal hebben in ons leven en geeft het inzicht in een nieuwe Lifestyle die wonderschoon is en op dit moment al op vele plaatsen in de wereld afspeelt. Het is een must om deze boeken te lezen als je jezelf een volwaardig leven gunt en gelukkig wil zijn. Deze boeken zijn te bestellen bij uitgeverij Schildpad boeken in het Nederlands.

Rareseads
Bij Rareseeds kun je 'oer' zaden kopen. Rareseeds verkoopt 1800 verschillende soorten zaden uit 75 verschillende landen. Op deze site met mooie foto's zijn verhalen te lezen over waar de zaden vandaan komen, maar ook een verhaal over bijvoorbeeld Monsanto. Rareseeds verkoopt alleen onbewerkte zaden.

Website Rareseeds

boek planteneter

Boele Ytsma
Het boek 'Ik ben een planteneter. Net als jij.' is een echte eyeopener voor iedereen die gezond wil leven. Welk eten is echt gezond? Hoe verwerkt ons lichaam voedsel en welk voedsel past hierdoor goed bij ons? Dit makkelijk leesbare boek geeft de antwoorden aan iedereen die gezond en energiek wil leven. Schrijver Boele Ytsma heeft ook een website waar je veel informatie kunt vinden over gezond eten en leven. Hij schrijft wekelijks een blog, post regelmatig filmpjes en biedt verschillende cursussen aan, waaronder een gratis cursus.

Overgrow the system
Het systeem overgroeien, dat is wat Over grow the system doet. Inspirerende initiatieven en mooie beelden en filmpjes laten een wereld zien die aan het groeien is en dat is prachtig. Vechten tegen het systeem is zinloos. Het systeem overgroeien door zelf te laten zien dat het anders kan is veel krachtiger en uiteindelijk bevredigender voor iedereen.

Promo movie

overgrowtowerovergrowslider

Documentaire How wolves change rivers

How wolves change rivers
How wolves change rivers is een korte documentaire over hoe wolven een positieve invloed hebben op de omgeving en hoe alles in de natuur met elkaar in verbinding staat.

Documentaire

A farm for the future
Deze documentaire gaat over de huidige problemen in de traditionele landbouw, met permacultuur als mogelijke oplossing.

Documentaire

Documental A farm for the Future

Documental Green Gold

Groen goud
Groen Goud 
en Groen Goud 2 zijn interessante documentaires over John Lui, waarin hij in samenwerking met Geoff Lawton een woestijn omvormt tot een groene oase. Geoff Lawton is voor ons een grote inspiratiebron op het gebied van permacultuur en het herstel van de aarde. Hij begeleidt (grote) projecten voor zowel particulieren als ook voor regeringen van diverse landen in de wereld. Hij heeft van droge uitgestorven streken weer vruchtbare oases gemaakt, waarbij het bronwater aan de oppervlakte komt doordat hij de kringloop van het leven heeft weten te herstellen. Op zijn website kun je je aanmelden om toegang te krijgen tot leerzame permacultuur filmpjes, waarin hij duidelijk uitleg geeft over wat nodig is om een overvloedige, voedzame en biodiverse cultuur te kunnen scheppen.

Documentaire

Ben Law
Ben Law
heeft eigenhandig zijn huis gebouwd, van alleen natuurlijke materialen die op zijn grond voorhanden waren. Het resultaat: een schitterend huis in een natuurlijke woonomgeving. Deze man laat zien dat je zelfstandig je leven op een heel andere boeg kunt gooien door je omgeving op een natuurlijke en liefdevolle manier te ontwikkelen. Hij heeft een film gemaakt en een boek geschreven over huizen bouwen met rondhout vakwerkbouw.

Documentaire

Sito web (con videos) Ben Law

Sito web Rivendell Village

Rivendell village
De website van Rivendell Village is begonnen om informatie te geven over de theoretische en praktische kant van een familielandgoed opbouwen. In de afgelopen jaren is de website uitgegroeid tot een soort databank van familiedomeinen, leven van je hectareecodorpen/ zelfvoorzienend leven. Wij halen hier veel informatie vandaan. Op deze website zijn ecodorpen van over de hele wereld te vinden en interessante websites waar je veel van kunt leren. Hier een aantal links van Rivendell Village die wij erg belangrijk vinden: Apicultuur oftewel bijenteelt. Hoe maak je zelf een bijenkorf, de voordelen en het belang van een bijenkorf in je eigen tuin en nog veel meer informatie over de bij. Je tuin inrichten en voedsel verbouwen aan de hand van permacultuur en biodynamische land- en tuinbouw. Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen? 

David Attenborough
David Attenborough heeft voor BBC schitterende documentaires gemaakt over de natuur en de bewoners van de aarde. In de volgende documentaires laat hij een minder leuke kant zien, namelijk de uitdagingen die wij als mens hebben. The truth about climate change deel 1 en deel 2  laten de gevolgen van de te snelle klimaatveranderingen zien. De documentaire How many people can live on the planet earth gaat over hoeveel mensen er op de aarde kunnen wonen en of we daar op voorbereid zijn. De doelstellingen die wij met ons dorp PuVida hebben, vinden wij een zeer goede en ook haalbare reactie op hoe we met deze uitdagingen als mens om kunnen gaan. Bovendien bieden we met PuVida een oplossing voor de huidige problemen. 

Documentaire

David Attenborough - Documental ¿Cuantas personas pueden vivir en el planeta Tierra?

Website Permacultuur nederland

Permacultuur Nederland
Op de website van Permacultuur Nederland wordt veel uitleg gegeven over permacultuur. Zij bieden een cursus aan waarbij de belangrijkste permacultuurprincipes helder en duidelijk worden gemaakt. Hiermee vormt het een degelijke basis voor iedereen die wil weten wat permacultuur is, hoe het werkt en hoe je het in de praktijk kunt toepassen. Het boek Permacultuur - ontwerpen met de natuur is gratis te downloaden.

Humisme
Een humist is “iemand met kennis van het bodemvoedselweb die met gevoel voor humus er alles aan doet de bodem te behouden en te verbeteren (en dus niet ten koste van de bodem elders)”. Humisme is leven met inachtneming van alles wat er onder de grond leeft. Een leuke website om te lezen en er worden gratis cursussen aangeboden.

Website cursus humisme