Masterplan
Het totale terrein is 716 hectare. Er zijn drie gebieden waar totaal 250 lots te koop zijn voor bewoning en rondom het eco resort hebben we 55 lots te koop voor semi woon en verhuur. 

Omsloten door bergen en de rivier, met enkel en alleen natuurschoon om zich heen heeft dit terrein een zeer gevarieerd uiterlijk en neemt iedere meter je mee in een totaal nieuw kleurenspel van de natuur.

 

 Welkom bij PuVida

Vanaf de snelweg rij je bijna 10 kilometer door een prachtige omgeving. Bergen, riviertjes, citrusbomen; er is veel moois te ontdekken. Wat je je niet realiseert als je richting PuVida rijdt, is dat je achter je een prachtig uitzicht hebt over de Maya Mountains. Dat is een leuke verrassing voor de terug weg!

Eco Resort

Eco Resort PuVida ligt midden in de natuur en wil een beleving creëren voor de gasten, die hen vult met vernieuwde energie. Dagelijks worden er verse maaltijden in het restaurant geserveerd met voeding uit onze eigen tuinen. Dit terrein is ongeveer 41 hectare groot en ligt tegen het voedselbos aan. Bovendien stromen er door het resort vele kleine en grotere creeks. Hier vind je ook een zwemmeer om verkoeling te hebben op een warme dag. Naast dit meer staat het restaurant en aan de andere kant is een Spa te vinden met heerlijke sauna's. Het business terrein, waar vele kleine winkeltjes te vinden zijn, bevindt zich op loopafstand van het resort.

Eco Resort PuVida wil gedurende het jaar verschillende cursussen aanbieden over bewustzijn en we zullen verschillende mensen uitnodigen zodat zij hun kennis over kunnen dragen. Het Awareness Center wordt een centrum waar bewust zijn gekweekt wordt en waar nieuwe wegen getoond worden die wij in kunnen slaan in de wereld.   

 

 

Restaurant

Naast het restaurant van PuVida ligt een zwemmeer. Het restaurant biedt plaats aan 60 personen en is de hele dag geopend. Verschillende chef koks bereiden hier maaltijden die gemaakt zijn van producten uit het dorp. Verser dan vers kan bijna niet en dat proef je. De plantaardige keuken is zeer uitgebreid en laat je kennis maken met smaken en geuren die je waarschijnlijk zeer positief zullen verassen. Een prachtig restaurant aan de rand van het Eco Resort, waardoor de gasten (en de bewoners) op loopafstand heerlijk uit eten kunnen.

Business area

Direct na de ingang van PuVida bevindt zich aan de rechterkant het business gedeelte. Hier vind je allemaal winkeltjes met verschillende specialiteiten, als ook de werkplaatsen van de ambachtslieden. Het bedrijventerrein is een bloeiende mix van mooie, gezonde ideeën en creatievelingen. Het terrein is ongeveer 7 hectare en zit beschut tussen de bergen. Met uitzicht op de kale berg en een gedeelte van de Maya Mountains is dit een prachtige plek. Rondom het business terrein bevinden zich de vakantie huizen, dus alles is op loopafstand te bereiken.   

 

De Sibun rivier

De Sibun rivier strekt zich uit langs een groot gedeelte van het terrein en stroomt het hele jaar door. Midden in de Maya Mountains begint deze rivier en doordat er nauwelijks menselijk contact is voordat het ons terrein bereikt, is het water glashelder. Deze prachtige rivier biedt verkoeling, maar we bieden ook verschillende mogelijkheden om je met de stroom mee te laten voeren in een kano. Dit kan een paar uur zijn, maar ook een paar dagen. Je begint dan helemaal in de Maya Mountains en met de stroom mee reis je dwars door de jungle. 

Food forrest

Het food forrest is een prachtig gebied tussen twee rivieren in en is dus eigenlijk een groot eiland van 62 hectare. Door de honderden jaren heen is hier veel gezonde aarde door de rivieren achter gelaten en daardoor is dit een zeer vruchtbaar gedeelte. Bovendien is de combinatie met water gedurende het hele jaar rondom de eilanden een pluspunt voor het food forrest. Als dorp willen wij onszelf in voeding voorzien en ook de gasten van het Eco Resort willen we maaltijden aanbieden met ingrediënten uit dit food forrest. Daarnaast koesteren we de gedachte dat dit gebied een voorbeeld is dat mensen inspireert om gebieden om te toveren in een food forrest. Het belang van kleinschaligheid is groot en bewezen, daarom dient dit gebied dan ook als studie tuin. Kennis en bewustzijn over de mogelijkheden zijn van groot belang in een tijd waarin we een antwoord moeten vinden voor ons voedselprobleem. We willen deze kennis overdragen in dit food forrest.

 

 

Lila Valley

Deze eerste vallei bevindt zich naast het Eco Resort en is omringt door bergen. De verschillende kleine en grote bergen maken deze vallei een steeds veranderende omgeving. De Lila vallei is ongeveer 72 hectare groot en biedt straks plek aan 72 familie’s. Iedereen heeft een eigen toegangs weg. De bedoeling is dat iedereen zijn hectare omzet in een prachtige oase van diversiteit en doordat de grond hier zo enorm vruchtbaar is zal dit al na korte tijd te zien zijn. Samen maken deze hectares een prachtig geheel van een divers ecosysteem.

Shiva Valley

Deze vallei is ongeveer 100 hectare groot. Aan alle kanten is het omsloten door ongerepte jungle en bergen, waardoor het beschut is en een prachtige uitzicht heeft, waar je je ook bevindt. Deze vallei volgt na de Lila vallei en biedt plaats aan zo’n 100 familie’s. Ook hier is de grond enorm vruchtbaar en doordat de omliggende bergen water afgeven aan het dal, zal hier de groei van planten en bomen heel gemakkelijk gaan. Deze vallei is nu nog grasland net als de andere valleien, echter de bewoners planten tenminste 300 verschillende bomen en andere gewassen waardoor dit weer een prachtig ecosysteem wordt waar veel vlinders en bijen te zien zullen zijn.

 

Shiva Valley

 

Ten Creeks

 

Ten Creeks

Ten creeks area heeft vele kleine en grotere creeks en ook verse bronnen. Een bron begint in een creek en stroomt door tot het midden van het terrein. Hier halen we ons drinkwater vandaan door het op te pompen naar de watertorens boven op de bergen. Dit terrein biedt straks plaats aan 78 families en heeft zeer oude Ceiba trees op het terrein staan. Dit zijn net Avatar bomen doordat ze zo groot en imposant zijn. In het Ten Creeks area zul je ook veel palmbomen tegen komen met verse kokosnoten, want er staan er meer dan 2000. Ten opzichte van de andere twee valleien heeft dit gebied alleen aan de achterkant bergen en bevindt zich aan de rivier. Het is een prachtig gebied met verschillende mooie plekjes die er steeds weer totaal anders uitzien. Er staan nu nog 150 koeien te grazen maar straks is dit een nog mooier geheel van aan elkaar vast zittende mini ecosystemen die allen anders zijn, maar allemaal een ding gemeen hebben; diversiteit!

Regenwoud

Met het PuVida dorp kopen we een terrein van 716 hectare en daarvan bestaat op dit moment nog 40% uit regenwoud en dat gaan we beschermen. Ons terrein ligt tussen drie prachtige reservaten in: de Five Blues Lake National Park, Blue Hole National Park en Sibun Forest Reserve. We willen de niet beschermde gebieden om ons heen kopen en beschermen, zodat straks alle beschermde gebieden met elkaar verbonden zijn. Ons terrein heeft nu 285 hectare regenwoud wat we beschermen maar dit willen we vergroten en daar hebben we jullie hulp voor nodig. Kijk op doneer voor meer informatie.

IMG_7161