Ons verhaal

Een gezonde lifestyle en bioproducten raken het 'geitenwollensokken-imago' meer en meer kwijt. Steeds meer mensen kiezen voor een simpeler leven buiten de stad, willen hun eigen voedsel verbouwen en genieten van de rust en de natuur. Ook hebben mensen de behoefte om dit samen te gaan doen. In ons dorp ligt de focus op het zelfvoorzienend zijn per hectare, waarbij elk familielandgoed zelfstandig wordt vormgegeven.

Stel je een dorp voor waarbij allemaal gezinnen, stellen en alleenstaanden een eigen stuk grond hebben van minimaal een hectare. Al deze families richten hun hectare helemaal in zoals zij dat willen. Iedere bewoner plant met zorg en met een eigen plan honderden verschillende gewassen: bloemen, planten, kruiden, struiken en bomen. Hierdoor ontstaat er een grote diversiteit aan tuinen. Ook het huis wordt met aandacht en liefde vormgegeven zodat de bewoners er met veel plezier wonen.

Naast een eigen hectare zijn er ook gemeenschappelijke plekken. Zo is er een Eco Resort met vakantiehuisjes, een restaurant en de winkels. Er wordt in overvloed groente en fruit verbouwd dat dagelijks vers in de winkel verkocht wordt. Doordat dit vanaf het begin af aan aanwezig is, worden er direct toeristen aangetrokken, waardoor het de bewoners makkelijk wordt gemaakt vanaf het begin een goedlopende business te starten. Daardoor ontstaan er gezellige winkeltjes waar verse of duurzame producten worden verkocht. Zo’n dorp gaan we in Belize realiseren.

PuVida wil laten zien dat menselijk leven en natuur hand in hand kunnen gaan en dat bij een goed design de natuur hier enorme baat bij heeft. Hierdoor laten we zien dat menselijke invloed positief voor de natuur kan zijn en kan zorgen voor een complexer ecosysteem, wat weer een positieve invloed heeft op de omgeving. Wij geloven heilig in een aanpak waarin je zorg draagt voor je omgeving, als het design maar klopt. En dat is waar wij uniek in zijn!

Met PuVida willen wij het volgende bereiken:

- Wonen op één hectare met zeer lage ecologische voetafdruk door eigen voedsel voorziening
- Een woon / leef systeem laten zien wat werkt en daardoor over genomen kan worden door mensen over de hele wereld
- Bewustzijn overdragen door nieuwe manier van grondgebruik laten zien in de praktijk
- Beschermen van het regenwoud op een manier die werkt door het aan te kopen
- Klimaat probleem aanpakken door herbeplanting op grote schaal met meervoudige diversiteit
- Oorspronkelijke bewoners van het regenwoud bewust maken van de mogelijkheden en onderwijzen in een andere manier van omgaan met het regenwoud
- Door samenwerkingsverbanden in Belize aan te gaan, de Belizianen bewust maken van de positieve mogelijkheden die er zijn in relatie tot de natuur
- Kortom; een weg laten zien die een andere kant opgaat, die vruchtbaar en vol overvloed is